Každý z nás má rád to svoje domáce jedlo – od maminky! Každé dieťa v tábore je zvyknuté na trošku iné stravovanie, ale v našom indiánskom tábore je pár vecí, ktoré nemôžete mať nikde inde!
Táborový bylinkový čaj
Keď sa ráno hlavný vedúci McGyver zobudí a vybehne na prériu porozprávať s havranom, ktorý letí ponad tábor, cestou pozbiera čerstvú mätu, materinu dúšku, medovku a rôzne ďalšie dobré zeliny. A kým sa deti dostavia na raňajky, z kuchyne sa šíri krásna vôňa táborového čajíku z čerstvých a sušených byliniek, ktorý je zakaždým trošku iný, ale vždy jedinečný, tak ako sa to dá len uprostred kremnických hôr v čase leta, v čase prázdnin!
Táborový džem
Keďže náš tábor je plný džemožravcov, už tradične vedúci a líšky (návštevy) nosia do tábora rôzne domáce lekvárové pochúťky starých mám, ale nie len starých a nie len mám! Vrchol sladkej pochúťky vznikne, keď sa táborové osadenstvo počas odpočinku vyberie na maliny, ktoré potom pošleme pani kuchárke do kuchyne, ktorá nám z nich pripraví dokonalý malinový džem z vlastnoručne nazbieraných a poláskaných maliniek z našej prérie. Skúste odolať…
Hot dog na paličke
Uznávame, že toto jedlo si môžete spraviť aj na chate, ale určite nebude mať takú atmosféru a príchuť ako u nás! Trošku cesta podľa chuti, či už kysnuté, s práškom do pečiva alebo len také z vody, jeden párok a lieskový prútik. Z cesta spravíte hadíka a omotáte ním párok a paličku. Pečieme pomaly nad uhlíkmi a ten kto je trpezlivejší, ten to bude mať najsuper! Ešte trošku kečupu a horčice a hot dog je hotový! A potom ešte jeden!
Živánska
Keď príde ten správny letný čas, spravia vlci (vedúci) na prérii veľký oheň, aby bolo dosť žeravých uhlíkov a v alobale zabalených balíkoch putuje slaninka, klobáska, cibuľka, zemiaky a špeciálne prérijné koreniny do pahreby. Pahrebu z ohňa vyberáme a pečieme na nato určenom mieste, aby sa drahocenný obsah nepripiekol. Verte, nikdy nič neostane.
Táborová pizza
Pred pár rokmi si pár vlkov chalanov povedalo, že si spravíme na tábore pizzeriu. Tak sme spravili. Zopár starých tehál, prérijné blatko, stará rúra a kus železa. Táto úchvatná piecka nám slúži už pár rokov a zakaždým, keď v nej zakúrime, aby sme si upiekli pizzu a dobre sa vyúdime, tak sa dušujeme, že ju už treba určite prerobiť, ale potom keď zjeme pizzu, tak je tá piecka zase strašne dobrá a nikto sa jej ani nedotkne.
Už je takmer legendárne, ako chutí pizza urobená na dreve uprostred nášho tábora. Väčšinou máme okrem základu na výber, šunku, salámu, slaninku, kukuricu, šampiňóny, ananás, cibuľu, papriku, paradajky a syr! Každý si môže vybrať, čo si na svoju malú pizzku dá a vedúci ju upečú. A potom je dupľa tripla a papáme dovtedy, kým máme cesto. A toto je naozaj niečo, o čom porozprávate doma!